25 Mayıs 2010 Salı

Bulgur Pilavı


Malzemeler:
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • 3-4 domates ( kıştan varsa daha iyi olur)
  • 3-4 tane yeşil biber
  • 2-3 orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • daha renkli olsun derseniz 1  çorba kaşığı  salça
   Yapılışı:  Soğanları ve biberi doğrayın tencereye sıvı yağ ile doğranılan soğan ve biber karışımını koyun ve kavurun.Doğranmış domatesleri  de ilave edin.Kavrulan domatesten sonrada  yıkanılan bulguru ekleyin.Tuzunu ben çok az kimyonda ilave ederim suyunu koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder