Ağızda dağılan ve hiç bayatlamayan bir tarif.Umarım beğenirsiniz.
Malzemeler:
- 1 su bardağı nişasta
- 250 gr (yumuşamış ) margarin
- 3 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yumurta (beyazı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Yapılışı:Yumurta beyazı hariç bütün malzemeyi yoğurun.Halka şekli verin.Önce yumurta akına sonra susama batırıp yağlanmış tepsiye dizin.Pembeleşinceye kadar pişirin.
Önemli bir not: Piştikten sonra kapaklı bir kaba koymayın.Ya da üzerini kapatmayın . Çünkü; yumuşuyor.Ağızda dağılan özelliğini yitiriyor.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder