Malzemeler:
- 2 kilo haşlamalık patates
- 2 tane kuru soğan
- 2-3 çorba kaşığı domates salçası
- Maydanoz
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Sos için:
- Bir kase yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- Kuru nane,toz kırmızı biber
Yapılışı: Patatesi haşlayıp soyun.Çatalla ezin.Diğer tarafta kuru soğanı küp küp kesin yağda kavurun.Sonra salçayı ilave edip salçayıda biraz kavurun.Patateslerin içine dökün.Maydanozları ince ince kıyıp onuda patates karışımın içine koyup elinizle yoğurun.ister yuvarlak ister dikdörtgen bir kalıbın içine hepsini döküp.elinizle düzleştirin.Patates yapışkan bir özelliğe sahip olduğu için elinizi suda ıslatıp öylede düzleştirebilirsiniz.
Sonra sos için; yoğurdun içine sarımsakları havanda dövüp ilave edip karıştırın.Birazcık tuz serpin hepsini karıştırıp patateserin üzerine döküp düzeltin.Kuru naneyi ve pul biberi serpin. dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun
ellerinize sağlık gerçekten güZel bir tarif
YanıtlaSilCanım benim sağolasın.
YanıtlaSil