31 Mayıs 2010 Pazartesi

Yoğurt Soslu Patates

Patatesle  yapılan  her  türlü  tarifi  severek yerim.Şimdi  hem  ucuz maliyetli  hem de  hafif  bir tarif.Beş  çaylarında ikram edilecek  türden.

      Malzemeler:

  •      2  kilo  haşlamalık patates
  •      2  tane  kuru  soğan
  •      2-3  çorba kaşığı  domates salçası
  •      Maydanoz
  •      1,5  çay bardağı  sıvı yağ
  •      Tuz
        
    Sos için:
  • Bir kase yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • Kuru nane,toz kırmızı biber

   Yapılışı:   Patatesi haşlayıp  soyun.Çatalla ezin.Diğer tarafta  kuru  soğanı  küp  küp  kesin  yağda  kavurun.Sonra  salçayı ilave edip  salçayıda  biraz kavurun.Patateslerin  içine dökün.Maydanozları ince  ince  kıyıp  onuda patates karışımın içine koyup  elinizle yoğurun.ister  yuvarlak ister  dikdörtgen bir kalıbın içine  hepsini döküp.elinizle düzleştirin.Patates yapışkan bir özelliğe  sahip olduğu için  elinizi suda ıslatıp öylede düzleştirebilirsiniz.
   Sonra sos için;  yoğurdun içine  sarımsakları  havanda dövüp ilave  edip  karıştırın.Birazcık tuz serpin  hepsini karıştırıp  patateserin üzerine döküp düzeltin.Kuru naneyi ve pul biberi  serpin. dilimleyerek servis  yapın.
        Afiyet  olsun
            

2 yorum: