27 Mayıs 2010 Perşembe

MUHALLEBİLİ TEL KADAYIFI TATLISI


Bu tarifin benzerini  arkadaşımda yemiştim çok beğendim.  Kendimce biraz değişiklik yaparak  böyle bir tarif çıktı.
   
      Malzemeler:
  • 250 gr.  tel kadayıfı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Yarım su fındık içi
     
      -  5 su bardağı  süt
      - 4 yemek kaşığı un
      - 1 yemek kaşığı  nişasta
      -  1 su bardağı şeker
      -   1 paket vanilya
      -   1 paket toz krem şanti (ben bu sefer çilekli olanından kullandım)
      -   2  yemek kaşığı  hindistan cevizi

   

        Yapılışı:     Kadayıfları  bıçakla incecik kesin.Büyük bir tencerenin içine kadayıfları  sıvı yağla beraber koyup karıştırmaya başlayın  ,sonra şekeri ,  cevizi ve fındıkları koyup karıştırarak kavurun.Kadayıfların rengi dönmeye başladığında ocaktan alıp soğumaya bırakın.  Diğer tencerede  sütü, nişastayı,unu,şekeri koyup karıştırarak pişirin.Kıvamını alınca vanilya ile hindistan cevizini katıp karıştırın.Onuda soğuması için bekletin. Soğuyunca toz krem şantiyi katıp mikserle çırpın.Dikdörtgen bir  borcama ya da tepsiye  kadayıfların yarısını döküp kaşıkla düzeltin  sonra muhallebi karışımın hepsini dökün  onuda düzeltin.Geriye kalan kadayıfı da döküp üzerini düzleştirin. Buzdolabında 3-4  saat  bekletin.  Üzerini streç flimle kapatmayın ;çünkü kadayıflar o çıtırlığını kaybedip yumuşuyorlar.
      Afiyet olsun.

2 yorum: