Bu tarifin benzerini arkadaşımda yemiştim çok beğendim. Kendimce biraz değişiklik yaparak böyle bir tarif çıktı.
Malzemeler:
- 250 gr. tel kadayıfı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı ceviz
- Yarım su fındık içi
- 5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti (ben bu sefer çilekli olanından kullandım)
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yapılışı: Kadayıfları bıçakla incecik kesin.Büyük bir tencerenin içine kadayıfları sıvı yağla beraber koyup karıştırmaya başlayın ,sonra şekeri , cevizi ve fındıkları koyup karıştırarak kavurun.Kadayıfların rengi dönmeye başladığında ocaktan alıp soğumaya bırakın. Diğer tencerede sütü, nişastayı,unu,şekeri koyup karıştırarak pişirin.Kıvamını alınca vanilya ile hindistan cevizini katıp karıştırın.Onuda soğuması için bekletin. Soğuyunca toz krem şantiyi katıp mikserle çırpın.Dikdörtgen bir borcama ya da tepsiye kadayıfların yarısını döküp kaşıkla düzeltin sonra muhallebi karışımın hepsini dökün onuda düzeltin.Geriye kalan kadayıfı da döküp üzerini düzleştirin. Buzdolabında 3-4 saat bekletin. Üzerini streç flimle kapatmayın ;çünkü kadayıflar o çıtırlığını kaybedip yumuşuyorlar.
Afiyet olsun.
elinize sağlık benimde çok sevdiğim bir lezzettir.
YanıtlaSilArkadaşım beğendiğinize çok sevindim .
YanıtlaSil