30 Mayıs 2010 Pazar

Yaş Pastam

Bu tarif çok hafif.    Beğeneceğinizi umarım.
    

       Malzemeler:

  •  3 yumurta
  •  1  su bardağı toz şeker
  •  1 yemek kaşığı  sıvıyağ
  •  1 paket kabartma tozu
  •  1 çay bardağı süt
  •  1,5  - 2  sb  un

        Kreması:
   
  •   3  su  bardağı süt
  •   3  çorba kaşığı  un
  •   1  su  bardağı  şeker
  •   1  paket  vanilya
  •   1  paket  toz krem şanti

    Sosu için:
  
  •    1,5  çay  bardağı  vişne  suyu
  •    1  çay bardağı şeker
  •    2 yemek kaşığı  nişasta
   Yapılışı:   Yumurta, şeker,sıvıyağ,kabartma tozu,süt ve unu katıp çırpın.yağlanmış yuvarlak bir kalıba dökün.( kalıp çok büyük olmasın)    .    kreması içinde  krem şanti hariç bütün malzemeyi bir tencereye alıp karıştırarak pişirin  ve soğumaya bırakın.  Soğuduktan sonra  toz krem şantiyi katıp mikserle çırpın.  Kek pişince keki ikiye kesin  arasına  kremanın yarısını  koyun    kekin ikinci parçasını  üzerine koyduktan sonra  geri kalan kremayıda en üstüne döküp kenarlarınıda  kremayla düzeltin. En son sosu kaynatın biraz soğuduktan sonra en üstüne döküp süsleyin.Servis yapacağınız zaman istediğiniz süsle süsleyebilirsiniz.Ben hindistan cevizi ile süsledim.
   Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. ellerinize sağlık ...
    hafif bir tarif sanırım :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Canım çok teşekkür ederim.Evet tarif çok hafif.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel gözüküyor..elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyor,pasta bir dilim alabilirm,y,m.

    YanıtlaSil
  5. Canan'cığım ve Berna'cığım teşekkür ederim sizlere. Elbette bir dilim geğil bütün pastayı ikram ederim.

    YanıtlaSil