9 Haziran 2010 Çarşamba

Arpa Şehriyeli Pilav

Çok lezzetli oluyor.

       Malzemeler:

  • 2  su bardağı arpa şehriye
  • 3,5 - 4  su bardağı  su
  • tuz
  • sıvı yağ

         Yapılışı:
     Tencereye önce yağı ve 2 su bardağı arpa şehriyesinden bir avuçtan  azını yağda kavurun . Sonra diğer  şehriyeleri de atın şöyle bir karıştırdıktan sonra  3,5 - 4 su bardağı sıcak suyu ekleyin  (gözünüze su miktarı çok gelmesin  hepsini çekiyor )Tuzunu da ekleyip. Ocağın altını kısıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ara ara karıştırın ki yapışmasın .Demlendikten  sonrada  1 kere karıştırın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder