Zeytin Yağlı Börülce:
Malzeme :
- 1 kilo taze börülce
- 3-4 tane kuru soğan
- 2 çorba kaşığı salça
- tuz
- Zeytin yağı
- 1 tane kesme şekeri
Yapılışı:
Börülceleri belli büyüklükte ufaltın.Tencereye doğranmış soğanları zeytin yağı ekleyerek kavurun sonra salçayı da kavurun .Börülceleri ekleyip bir süre de onları kavurun.Sıcak suyunu,tuzunu ve şekerini koyup pişirin.
Afiyet olsun.
Benim Niğdeli bir subay arkadaşım vardı.
YanıtlaSilOndan dolayı dikkatimi çekti bloğunuz ama bu börülce yemeğini gördüm dedim Niğdeliler börülce bilmez ve okudum ki anam ne göreyim İzmirlisiniz ya valla toprak çekiyor ha :)