4 Haziran 2010 Cuma

Börülce Yemeğim

Börülceyi  çok  severim.Ama  Niğde'de  börülce  bulmak  biraz  sorun  oluyor.Tazesini  bulamadığım gibi  kurusunu  hiç  bulamıyorumm.Ben de memleketim İzmir'den dönerken  bol bol  getiririm. Şu  buzdolaplardan  Allah  razı  olsun.Ayıklayıp  temizledikten sonra  hemen  dipfirize atarım.Kışın  yardımcım  oluyor.
  
        Zeytin  Yağlı  Börülce:
  
  Malzeme  :
  • 1  kilo  taze  börülce
  • 3-4  tane  kuru  soğan
  • 2  çorba  kaşığı  salça
  • tuz
  • Zeytin  yağı
  • 1  tane  kesme  şekeri

     Yapılışı:  
    Börülceleri   belli  büyüklükte  ufaltın.Tencereye  doğranmış  soğanları  zeytin yağı  ekleyerek  kavurun   sonra  salçayı  da kavurun  .Börülceleri  ekleyip  bir  süre de  onları  kavurun.Sıcak  suyunu,tuzunu  ve  şekerini  koyup  pişirin.
   Afiyet  olsun.

1 yorum:

  1. Benim Niğdeli bir subay arkadaşım vardı.

    Ondan dolayı dikkatimi çekti bloğunuz ama bu börülce yemeğini gördüm dedim Niğdeliler börülce bilmez ve okudum ki anam ne göreyim İzmirlisiniz ya valla toprak çekiyor ha :)

    YanıtlaSil