3 Haziran 2010 Perşembe

Bal Kabaklı Mücverim


Mücveri  çok  severim ama  pişirirken  içine  çok  yağ  çektiği  için de pek  tercih ettiğim bir  yemek  değildir  .Bu  sefer  pişirirken  hiç  yağ  koymadım desem yalancı olmam heralde...


       Malzemeler:
  • Bal kabağı (ölçü kullanmadım)
  • 1 tane  yeşil biber
  • 2 tane taze  soğan
  • Bir  tutam dere otu
  • Maydanoz
  • 1 tane orta boy patates
  • Kıvamını  ayarlamak içinde un
  • tuz
    Yapılışı:
    Bal  kabağının  kabuklarını ve içini  temizledikten sonra  rendeleyin,Patateside rendeleyin.Biberi ,taze  soğanı ,maydanozu ve  dere otunu ince  ince  doğrayın.Rendelenenleri  ve  doğrananları bir kaba  alın tuzunu koyup elinizle  yoğurun.Sonra  azar  azar  kıvamına  bakarak ununu ekleyin. Yağlanmış tavanın  içine (yapışmasın diye yağı  peçete ile  sürdüm)  kaşıkla yayarak arkalı  önlü  pişirin.Ağır  olmadı.
  Afiyet  olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder